Witamy Państwa w świecie cudownych doznań związanych z domowym wędzeniem (także na zimno), suszeniem , pieczeniem, oraz grillowaniem.
Helia to pierwsze ogólnodostępne urządzenie które spełnia wszystkie marzenia min. restauratorów , miłośników domowych wyrobów,
właścicieli małej gastronomi , wędkarzy , myśliwych, firm cateringowych etc..
Unikalna technologia ciśnieniowa pozwala na maksymalne skrócenie procesów obróbki bez żadnych strat walorów smakowych , wizualnych ani zdrowotnych. Technologia ta powstała na bazie wieloletnich badań niemieckich specjalistów z dziedzin gastronomii i technologii żywienia.
Oto niektóre zalety znanej w ponad 80 krajach
Wędzarni HELIA:
•gotowanie i wędzenie w tym samym czasie.
•Nadaje się do każdego rodzaju potraw: ryb , mięs, serów, warzyw.
•Pieczenie, grillowanie, gotowanie, wędzenie (na ciepło i zimno) , suszenie w jednym urządzeniu.
•Bardzo krótki czas procesu dzięki technologii ciśnieniowej.
•Możliwość montażu w zamkniętych pomieszczeniach (kuchniach, salach restauracyjnych) , brak potrzeby odprowadzenia kominowego.

Dane techniczne:
- Komora wewnętrzna, obudowa icałe wyposażenie wewnętrzne wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej co zapewnia łatwość użytkowania w każdej kuchni.
- Wędzarnia jest izolowana co zapewnia minimalne straty ciepła ,krótki czas nagrzewania co z kolei powoduje ,iż może pracować bez poboru mocy do 60% długości procesu.
- Obudowa komory jest podwójnie spawana w celu uniknięcia dostania się jakiejkolwiek cieczy do urządzeń elektrycznych.
- Wszystkie kontrolki i wskaźniki są łatwe w obsłudze.
- Wędzarnia posiada automatyczną kontrolę czasu dymienia, czau całego procesu jak i temperatury
- Ciśnienie wewnątrz komory powoduje optymalną dystrybucję dymu jak i krótki czas procesu.
- Testowane w GS (Tested Safety) w Niemieckie Inspekcji Technicznej oraz otrzymanie znaku RWTÜV
- Atest German Association for Electrical, Electronic & Information Technologies (VDE) and SED-approved
- Atest Swiss Accident Insurance Institution (SUVA)
HELIA SMOKER:
- płaskie półki
- półki do ryb
- ociekacz tłuszczu
- drzwi ze specjalną uszczelką
- wskaźniki diodowe
- termostat (0-250°C)
- timer (0-15 mins):dymienia
- timer (0-60 mins): cały proces
Dodatkowe akcesoria:
- Przyprawa do ryb (500g)
- zrębki bukowe (1kg)
- brytfanna do pieczenia (7cm high)
- pojemnik na wiórki (dodatkowy - mniejszy)
- jałowiec (250g)